Verslag Bredene

Bredene Kerststrandrace

 

Een strandrace op World Tour niveau.

Iets meer dan 20 profs aan de start dus het beloofde een zware koers te worden. En ik stond er alleen voor, m’n vaste partner had andere plannen en zal er terug bij zijn in Zeebrugge.

Een klein half uurtje met Join opgewarmd en de banden nog wat op druk gezet en me dan richting de startboxen begeven.

Door m’n opgave vorig jaar terug in de 2de startbox maar dankzij Francis die kwam supporteren kon ik lang mijn jasje aan houden en kon ik dus vooraan die 2de box gaan staan, merci Francis!

Na de start snel kunnen opschuiven tot in de eerste grote groep waar ik redelijk op m’n gemak zat tot in Wenduine waar we de eerste keer van het strand moesten.

Zoals al meerdere keren het geval was dit jaar liet ik me weer wegduwen en zat ik veel te ver bij het oprijden van de dijk.

Nadat we terug op het strand kwamen was er een groep van een 20-tal renners weg, ik zat in de 2de waaier met nog enkele grote namen in het strandracen.

Henri z’n grootste concurrent, Decaesteker, zat bij me, net zoals Stijn Vandenbergh van AG2R, Davy Commeyne en nog vele andere toppers.

Ik begon me snel te realiseren dat ik dus niet zo heel slecht weg was en naargelang de wedstrijd vorderde kwam ik er steeds meer en meer door.

Toen eind de 2de ronde onze groep van een man of 20 in 2 brak kon ik mooi meeschuiven in de eerste groep en mee m’n werk doen om niet meer teruggepakt te worden.

De 3de ronde draaide het mooi rond bij ons, bijna iedereen dieed z’n beurtjes op kop en zo bleven we buiten schot en liepen we zelfs nog wat verder uit op die 3de groep.

In de sprint voor de 21ste plaats moest ik nipt nog enkele renners laten voorgaan en finishte ik als 26ste. Met al het groot geweld aan de start ben ik zeker en vast tevreden van mijn uitslag en ik kijk al weer uit naar de volgende race! Terug met m’n kompaan aan de start, toch net iets leuker…

Join had wat last van z’n rug maar reed ook terug mooi de wedstrijd uit, en dit als 2de wacky, sterk 😉

 

 

Next race dus in Zeebrugge, hopelijk veel Wackys aan de start of in de surfclub om te supporteren!

 

Tot dan!

Sven

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *