Verslag Sterrit Sijsele

2020: Wacky Armada in vol ornaat !

De eerste Sterrit begon meteen al op een zonnige dag en was weer ééntje om in de annalen te schrijven van de wacky bijbel…
Om 8 u 05 min en 7 sec stond ik met mijn ‘meanmachine’ aan de deur van onze eerwaarde heer iVal. Eventjes aangebeld om zeker te zijn dat hij wakker is…. want tegenwoordig met het groot alcoholverbruik van onze cher copain… je weet maar nooit hé. Rustig ritje naar ginter, ik had iVal 2 koffiekoeken in zijn bollen gedraaid zodat hij in mijn bolide geen fratsen zat uit te halen. Daar ter plaatse toegekomen, mooi parkeerplaatske in overtreding gevonden, kwamen we binnen en deed iVal een Harrietje na. Hij liep met zijn gerecycleerde helikopterhelm tegen de deur. Lap, daar hebben we het al, de fratsen van nonkel iVal zijn begonnen.

We waren bijna één van de eersten op ‘t appel maar Join was ons voor en zat al rustig te mediteren uit zijnen bijbel; hij prevelde zo iets van ‘’k heb ‘n topwijf, een tandartse met haar op haar tanden en niet op haar k (sensuur….) Laten we het hier beleefd houden, wat we niet konden zeggen van de wacky après…. maar die suspense hou ik voor later…. Nadat ival, de x-ray van Join met melk beklad had, propjes in de handschoenen van Join gestoken te hebben, kon ik het niet nalaten om 5 klontjes suiker in de voering van iVal zijn helm te plaatsen. Echt hilarisch toen je hem zag sukkelen toen hij zijn helikopterhelm aandeed, hij kreeg hem eerst niet op zijn hoofd en moest hem aanpassen… De suikerklontje heeft hij maar pas ontdekt bij de 2de bevoorrading…. (lach)

De rit om zich was machtig, in die zin, we waren met een stuk of 20 wackies. Het tempo lag van in het begin vrij hoog, de eerste 10 – 15 kms reden we toch samen. Kort daarna, as usual brak de armada in twee en zelf in drie. Onze Sven-mcenroe had het lastig om te volgen…. Biken hé S, minder werkbezoeken doen volgens de leuze van AGSO Knokke: the watermen always comes twice… vooral donderdagavond, zaterdag – en zondagmorgen…. De single tracks waren leuk, soms een beetje teveel volk en er lag zowaar weinig modder. De organisatie heeft volgens mij er veel modderstukken uitgehaald. Een van de grote verrassingen van de dag is, dat Piet Vélo elektrisch reed, wat hem verdomme heel goed af ging tot de laatste 3-4 kms…. Ik vond het echt wel grappig, zijn batterij was plat . Maar bij deze Pietje, blij dat je erbij waard… Dus Lepe Luc, wedden dat je dit ook kan…

Naar het eind van de rit toe bleef het tempo hoog, hebben we af en toe genoten van de zon in ons gezicht en moest ik toch nog even mijn tenen uitkuisen om den Roels te volgen. Iedereen heeft sterk gereden, behalve SDM, die liever werkbezoeken doet… Op den après had Eagle Eye en Dalton de tafels gereserveerd (met dank !!) en konden we ‘rustig’ napraten over de rit maar dat was buiten onze Wacky ‘Coluche’ iVal gerekend. Er werd met suikerklontjes, stokjes, papier en zelfs met koffie naar Baar-ry gekegeld. Echter de koffie miste zijn doel en kwam terecht op een dame met haar hondje. Lap, daar gaat ons braaf imago. De dame in kwestie, kreeg het op haar heupen, onze iVal kreeg zijn blessing maar hij bleef er stoïcijns onder, vermoedelijk veel les gekregen van Pé !

Nog een grote verrassing van de dag, 6 ½ en Long Fellow hebben ook nog de TT gereden. Ik merkte wel op dat Long Fall out of use nog met een truitje reed van de begin jaren der wackies. Wat een verschil met onze nieuwe truitjes…. Stukken beter…. Nadat Baar-ry de nodige excuses aan madame en haren wowoef gegeven had, zo iets van; dienen jongen kan er ook nie aan doen hé, ‘zien‘ hem laten vallen bij de geboorte enne, ter compensatie sturen we onze gigolo Sven DM eens gratis op… wenden we ons naar de auto. Ware het niet dat iVal nog eens tegen de deur liep, Baar-ry een bijna doodservaring opdeed met een vuurschaal en nadat we een plaatselijk ritueel uitgevoerd hadden (lees: sportschoen van B lag in de vuurschaal) keerden we rustig en voldaan naar huis. Voor reclamaties over deze inhoud, u gelieve te wenden tot barry.sey@knokkeheist.be — indien via GSM, gelieve in te spreken vóór de toon.

See you Wackies, het seizoen werd op zijn wackies, machtig ingezet !

Chuck

5 antwoorden
 1. Paul Fitzgerald zegt:

  Prachtig verslag ‘ Copain ‘, je ben goed bezig man, ook met je fiets. Ik versta je beter als ik je lees, dan als je praat 😂🤣😂🤣✌️. Bedankt aan Bestuur, In het bijzonder Eagle, altijd bezig met da geld en drank, je moet maar doen. Zo veel Wackys op een TT, is voor mij altijd een van de tofste ding. Als knie ok is, Kemmel ‘ here we come ‘

  Beantwoorden
 2. Sven De Meydts zegt:

  Tof verslag weeral Chuck, ik moest vroeg thuis zijn dus koos voor een lokaal ritje.
  Gelieve Sven z’n naam wel voluit te schrijven int vervolg, zie dat de mensen denken dat je het over sven De Meydts hebt…

  Gr Donald

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *