Strandrace De Panne

De Panne

De eerste strandrace in bijna 2 jaar en dus ook bijna 2 jaar geleden dat ik nog een verlagje schreef.
Ik had er lang naar uitgekeken om terug te beginnen maar door de weinige wedstrijden de afgelopen maanden had ik ook totaal geen idee of ik goed
genoeg was om iets te kunnen doen.
Eind vorige week ging ik het parkoers al eens gaan verkennen en ik had toen al door dat de start heel belangrijk zou zijn.
Het strand lag er, in tegenstelling tot andere jaren, enorm slecht bij. De Panne heeft een van de breedste stranden van de Belgische kust
maar toen al kon maar een klein stuk van dat strand gebruikt worden, in een week zou het waarschijnlijk niet veel meer veranderen.

De start was voorzien om 8u30 wat er voor zorgde dat we er vroeg uit moesten, om 5u30 ging m’n wekker, ik had me zelfs in de logeerkamer gelegd
om de anderen in huis niet wakker te maken!
Om 6u vertrok ik richting De Panne om op tijd aan de laatste verkenning te kunnen beginnen en om mijn fiets nog eens te kunnen testen.
Ik had tijdens de afgelopen week enorm gesukkeld met mijn banden die telkens opnieuw gingen lossen en gelukkig had ik nog reservewielen
meegenomen. Halverwege de verkenning ben ik teruggekeerd naar de auto want van de 1.2bar die er vooraan op zat bleef nog maar 0.4 over. Vlug van wielen
gewisseld en nog het laatste stukje verkenning afgewerkt.
Henri en Barry deden ook mee maar die had ik tijdens de verkenning niet gezien doordat Henri net voor vertrek naar De Panne in panne stond…

Door mijn top-40 resultaat van 2019 mocht ik in de 1ste startbox van start gaan en op dit strand was dit zeker mooi meegenomen.
Kort voor de start zag ik Fikken nog, super dat hij de moeite deed om ons te komen aanmoedigen!
Henri zou normaal ook in de 1ste box mogen starten maar besliste al voor de wedstrijd om Barry gezelschap te houden en ging dus ook bij hem in het startvak staan.

Om 8u30 vertrokken we, 5km rechtdoor met achterwind richting Bray Dunes.
Al na een km of 2 bleek dat het strand inderdaad enorm slecht lag en heel het peloton brak in stukken uiteen.
Bij de strandafgang in Bray Dunes kon ik nog net aansluiten bij de 2de groep, een kopgroep van 12 man met alle toppers reed toen een seconde of 10 voor ons uit.
Ik zat op dat moment in een groep met een man of 25 met ook heel wat grote namen. Op de terugweg, met tegenwind brak onze groep in 2 en bleef ik even, bewust om me niet op te blazen, in het 2de deel zitten.

Voor de volgende anderhalve ronde bleef de wedstrijdsituatie ongeveer hetzelfde en draaide het in onze groep mooi rond waardoor we nooit ver achter de 2de groep zaten.
Halverwege de 3de ronde kwamen we daardoor terug aansluiten en reden we plots weer voor plaats 15.
Bij het opdraaien van het strand na de camping in bray dunes liet ik me we wat te gemakkelijk wegzetten waardoor ik tevreden moest zijn met een 25ste plaats.
Er zat zeker nog iets meer in maar dan moet het allemaal meezitten en moet ik misschien ook iets meer risico’s nemen.

In het vervolg zal ik ook iets agressiever moeten koersen en op de beslissende momenten moeten durven een schoudertje te zetten maar al bij al ben ik heel content met het resultaat!
Henri en Barry bleven zoals beloofd mooi samen tot aan de finish.

Op naar de volgende, Berck Sur Mer!

Sven

9 replies
  1. Magic Mike says:

    Onze topper tussen de toppers!
    Henri en Barry eveneens sterk gefietst in zware omstandigheden! Wacky’s on the beach!!! 👍🏻💪🏻👊🏻

    Beantwoorden
  2. Barry Sey says:

    Chapeau Donald. Jij mag fier zijn om als amateur daar tussen die volle en halve profs te staan. Schumi was ook mega als locomotief maar zijn wagonnetje ontspoorde volledig de laatste 10 km…
    Sjiek verslag en hopelijk het begin van nog vele!!

    Beantwoorden
  3. Space says:

    Dat is ferm gereden Sven , je mag gerust tevreden zijn als je het deelnemersveld wat kent👍 , Barry en Henry , mooi om wat samen te rijden , is altijd 👌.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *