Strandrace Koksijde

De laatste koers van het eerste deel van dit strandraceseizoen. Nog 1 keer knallen en dan even rust tijdens de feestdagen.

Ik was ruim op tijd vertrokken naar Koksijde omdat ik er in het verleden nog niet veel had gereden en me het parkoers niet goed kon herinneren, een uurtje voor de start ging ik dus al het strand op om het rondje nog eens te rijden. Het strand lag er vrij goed bij en de meeste strandafgangen ook. Er was 1 pittig stukje over een duin waar toch zou moeten gelopen worden. Er stond ook een strakke wind waardoor we met tegenwind zouden starten.

Technisch stukje: de voorbije weken reden we telkens met 0.9 tot 1.1 bar in de banden en deze week hadden we ons voorgenomen om eens iets minder te doen. Ik was aan mijn verkenning begonnen met 0.9 en dit bleek inderdaad iets te hard te zijn om de zachte stroken vlot te kunnen nemen dus paste ik het nog even aan tot 0.75. Henri deed hetzelfde.

Om 12h30 vertrokken we voor een koers van 44km, 4 ronden van 11km. De start, tegenwind, was enorm moeilijk door de lage snelheid. Constant duwen en trekken om toch maar een beetje vooraan te kunnen blijven. Net voor we de eerste keer het strand zouden verlaten plaatse ik even een versnelling waardoor ik op kop van het peloton kwam te zitten, ik trok door en kwam als 2de boven op de dijk. De zachte banden liepen dus perfect door het zachte zand. Daarna was het met achterwind terug keren, een km of 5 rechtdoor over het harde zand. Na enkele honderden meters achterwind versnelde een renner en ik besloot met hem mee te gaan, je weet maar nooit dat er een groepje komt aansluiten en dat je zo kan voorblijven.

We draaiden met z’n tweeën mooi rond en konden 5km later terug voorin de zachte strook opdraaien. Henri kwam op dat moment net aansluiten met de grote groep die achter ons reed. Terug op het hard zand sprong een groepje van 5 man weg die al snel een kleine voorsprong kon pakken. Jammer dat ik op dat moment niet meer voorop reed met die andere renner. We zagen die de rest van de koers dan ook niet meer terug. De volgende 2 ronden bleven we in onze groep met veel samen, telkens opnieuw een gevecht om voorin te zitten tot het halverwege de 3de ronde toch tot een afscheiding kwam. Henri en ik zaten beiden in die eerste achtervolgende groep die reed voor de 6de plaats. Henri was op dat moment de enige master die nog voorin meestreed.

We reden beiden redelijk vlot mee in die groep en hadden dus zicht op een mooi resultaat, misschien wel weer top-10. Maar halverwege de laatste ronde viel een renner voor me waardoor ik een gaatje moest laten en nog 7 man kon weg rijden, Henri was daar in eerste instantie bij maar moest hen iets later laten rijden. Door die valpartij had hij ook een inspanning te veel moeten doen. We reden de rest van die laatste ronde met 4 man verder en kwamen uiteindelijk nog dicht bij die 7 maar net niet dicht genoeg. Ik kwam uiteindelijk als 14de over de streep en Henri werd 16de en opnieuw eerste master (40+).

Opnieuw een mooie koers waar we voorin konden meedoen voor een mooi resultaat. Nu enkele weekjes rust en goed door trainen en dan hopelijk op 9 januari in Zeebrugge terug een mooie uitslag. Misschien terug met veel Wackys langs het parkoers!?

Gilles was trouwens ook aanwezig en won de korte afstand (22km). Proficiat Gilles!

 

 

Sven

5 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *