Verslag strandrace Katwijk

we gaan graag naar holland en hadden tijd dit weekend dus waarom zouden we thuis blijven.
normaal gingen we naar camiers gaan maar doordat deze race is uitgesteld naar begin januari konden we naar katwijk gaan.
de 2de manche van de knwu topcompetitie.
veel goeie nederlandse renners en enkele toppers uit belgie waren afgezakt naar katwijk.
omdat henri in de top30 van het klassement staat na z’n 24ste plaats in de hoek van holland mocht hij terug in het eerste startvak gaan staan.
daarachter nog enkele genodigden en daarachter mocht ik bij de rest van de licentiehouders aanschuiven.
we hadden al een uur of 3 in de auto gezeten en op weg naar katwijk hadden we al mogen genieten van enkele ferme windstoten en bakken regen.
het was dus al redelijk snel duidelijk dat het geen eenvoudige race zou worden. gelukkig was het weeral niet koud, met een graad of 13 aan de start kunnen we zeker niet klagen.
om de rit uit de benen te fietsen hadden we al een klein half uurtje los gereden op het strand, in nederland starten ze graag als het water nog hoog staat en vandaag was dat niet anders
de eerste 500m na de start liepen voor geen meter, de banden zakten makkelijk 3cm weg en er stond redelijk wat water op het strand.
na enkele kms tegen de wind besloten we om terug te keren en de technische passages rond de afwatering eens te gaan bekijken.
we kregen daar enkele mooie passages over de dijk en door het zachte zand gevolgd door een klimmetje of 2. interval genoeg op korte tijd.
om 11u30 werden we op gang geschoten, gelukkig tegenwind, en ik kon al snel opschuiven naar de eerste rijen van het peloton. doordat de wind wat van over land kwam reden we
dicht bij het water, nu en dan zorgde dat voor een frisse douche wanneer enkele grote golven over het strand rolden. na een km of 3 een grote valpartij in het peloton waar ik net niet bij
betrokken raak, voetjes uit de pedalen, ommetje door het 40cm diepe water en terug gaan inpikken in het peloton. ik kon snel terug opschuiven dus niets gebeurt.
henri bleef rustig op links rijden, uit de gevarenzone en beiden konden we rond de 40ste plaats het keerpunt ronden.
vanaf daar ging het aan een rotvaart terug richting katwijk, tijdens de 4 passages haalden we telkens opnieuw makkelijk snelheden boven de 55 per uur. vlammen dus.
ik kon het tempo van het peloton net volgen maar ook niet meer dan dat, ik rij nog met een 11 kroontje achteraan, het modernere materiaal beschikt over een 10…
henri kon redelijk vlot opschuiven naar de eerste grote groep, ik moest in de 2de of 3de groep blijven zitten die gevormd werd door de scheuren in het peloton.
met volle snelheid richting de technische passages en maar hopen dat ik niet plat zou rijden op de dijk waar ik tijdens de hoek van holland was plat gereden.
na de eerste passage aan de finish lag de wedstrijd wat in z’n plooi, ik bleef de rest van de wedstrijd in de groep en ook henri kon z’n plaatsje houden in de eerste grote groep na
de 3 leiders. constante afwisseling van vechten tegen de wind, vlammen met achterwind en duwen voor een plaatsje in de technischere zones.
na een kleine 50km finishten henri en ik als 15de en 44ste. ik was niet helemaal gelukkig met m’n uitslag maar als ik zie wie nog bij me zat in die groep kan ik eigenlijk niet klagen.
verschillende van m’n compagnons rijden in belgie top-10 dus hopelijk lukt me dat ook nog later dit seizoen.
Na deze wedstrijd staat henri 3de in het topcompetitie masters klassement en 12de overall! nie mis zou ik zeggen!
opnieuw merci voor het gezelschap henri! een uur of 6.5 in de auto en een uurenhalf op de velo, we moeten toch goed zot zijn hé!?
volgend weeken uiteraard de wacky TT en dan berck sur mer!

gr donald

5 antwoorden
 1. Dirk Spysschaert zegt:

  Ja amai , je moet er inderdaad wel een beetje van gebeten zijn. RESPECT gasten , mooie resultaten alvast👍. Moest ik zo,n benen gelijk jullie was ik waarschijnlijk even zot , mooi geschreven Sven , een echte verslaggever live vanuit de wedstrijd😁

 2. Henri Delheye zegt:

  En vergeet vooral je ma niet he Sven! Super dat ze mee was.
  Wederom bedankt voor verslag!!
  We gaan er nog paar mooie races van maken samen.
  Wel verleidelijk om dit klassement te blijven volharden. Enkel jammer van de verre verplaatsingen. We hebben een goede start van het seizoen en er komen er nog genoeg aan💪🏻

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie