Verslag TT Kluisbergen

Tijdens de apres in Hertsberge werd met grote meederheid ( 3 tegen 1..) beslist dat we zondag , weer of geen weer, slijk of geen slijk, als echte venten de tt in Kluisbergen gingen rijden !! Kroele die als enige tegen stemde, dreigde nog wat met z’n positie als bestuurslid en z’n invloed en macht op het teamergebeuren, maar toen Ival’s vuist ( die in tegenstelling tot z’n buik nog steeds even groot is…) vervaarlijk dicht langs z’n hoofd passeerde, bond ie toch in… Zo stond Ival zondagmorgen om 07.31 stipt, ondanks alle slechte voorspellingen op buienradar, aan m’n achterdeure ! Kroele die blijkbaar niet van slijk houdt ( of zouden het de afdalingen in de vlaamse ardennen zijn…) had ondertussen al laten weten dat ie naar het zanderige en volledige vlakke Wouwen vertrokken was…

De rit naar het “verre” Kluisbergen werd vooral ingevuld door het compleet negeren van Ival’s high tec gps systeem ( dat ons waarschijnlijk via Calais nr Kluisbergen ging doen rijden..) het praten over al wat Ival nie mag eten en het geklaag van diezelfde dat ie nog nooit de gouden pen gewonnen had…tja, als je er volledig van overtuigd bent dat “ hij reed” met een” t “eindigt….. In Kluisbergen stond Wacky in spee Spiderman ons al op te wachten, zowaar een ex-voetballist die op tijd is !!! Van de Voice echter nog geen enkel spoor, wat we hem als limburger niet echt kwaad kunnen nemen..Het gaf mij de tijd om ons in te schrijven terwijl Ival plichtsbewust onze affiches ophing, waarbij hij elke passerende biker aanklampte met de woorden “ that’s me ( in the spotlight”) Ondertussen was Fluppe ook gearriveerd en konden we eindelijk aanzetten !! Het was nog steeds droog en Ingeborg ( de Rotse /Senegal ) die ik zowaar tegen het lijf liep, verzekerde me dat het zo de hele morgen zou blijven…De organisatie had laten weten dat ze de echte “baggerstukken” zouden vervangen door stukken baan, wat in die streek toch niet zo erg is door het mooie glooiende terrein !!

Bij de eerste klim had ik al direct door welk vlees we in de kuip hadden met Spiderman…denk dat de klimgeiten onder de wacky’s er een nieuwe concurrent bij hebben !!! De voice volgde redelijk vlotjes in z’n spoor, voor mij is er nog wat werk aan de winkel tegen Tsjechie en Ival die klimt al weer bijna even goed als toen ie nog 100 kg woog !!!! Offroad lag het er lekker slijkerig bij, maar alles was te doen. De afdalingen waren leuke glijpartijtjes, waarbij af en toe wat kunst en vliegwerk aan te pas kwam, iet wa Fluppe iets te letterlijk nam en daarbij recht voor mijn neus met z’n klieken en klakken in het decor in ging !! Iets wat ik normaal niet aan de anderen zou vertellen, maar omdat ik toch eens een lach op het zielige gezicht van Ival wou zien….Z’n enige andere glimlach die morgen was te zien toen ie met veel geluk enkele trapjes op kon rijden, wat we daarna tot aan de volgende beklimming hebben mogen horen !! Een “mooi” moment was er ook nog toen één of ander onverlaat het aandurfde om mij tijdens een afdaling op een glibberige weide links voorbij te steken…goed geprobeerd, ware het niet dat er nu toevallig juist op dat moment een paaltje met prikkeldraad stond…misschien dat ik onbewust de deur een beetje dicht deed, maar ’t is met vallen en opstaan dat ze het leren !!!

Toen er wat later nattigheid uit de lucht begon te vallen ( Ingeborg had ons goed bij onze kl*ten..:)😊 en de lucht zwart zag tot in Wouwen, passeerden we toevallig juist aan de splitsing 45/55km…Ik besloot aan Ival, die per slot van rekening de oudste en de zwaarste is, wat we gingen doen, die gebaarde dat ie me niet gehoord had en sloeg zonder om de kijken de richting van de 45 in….Niet erg want we kregen nog de kwaremont en de paterberg voor onze wielen geschoven, een paterberg die Ival naar hij ons vertelde voor het eerst opreed zonder te stoppen !!!! We waren de afdaling nog maar net begonnen of Spiderman’s tubless achterband stond plat !! Tubless was althans wat de Albanes bij wie Spid z’n onderhoud deed hem had wijsgemaakt…gewoon binnenband dus !!! Een karweitje voor goedzak Ival !! Alles verliep vlotjes, maar toen er een bommetje tevoorschijn kwam, ook gekocht bij den Albanees ( !!!???) gingen Fluppe en ik toch een paar stapjes achteruit !! De boel ontplofte niet, maar vroor zowaar aan Ival’s reuzehand, iets waarop ik onmiddelijk reageerde door via de warmte van mijn kleine doch elegante handen ( mooi verpakt in m’n handschoenen natuurlijk, we gaan nie dom doen é…😊) de boel weer los te weken !!! Waar ik al direct weer spijt van kreeg toen Ival ons mede deelde dat ie op punt had gestaan om te vragen of er iemand op z’n handen wou pissen !!!

De rest van de rit verliep zonder verdere problemen met op het einde nog lekker wat geduw en gefriemel in het kluisbos met op het einde een klim klimmetje waar ja, Ival en Spiderman tot boven reden, maar enkel om vast te stellen dat iedereen daar stil stond omdat ze aan het wachten waren aan de afspuitstand…. In de mooie cafetaria, die ze volgens mij alleen schoon zouden krijgen door er eens serieus met de brandslang in te spuiten, wachtte ons nog een ferme portie pasta met bolognese saus, waarbij ik in het midden laat of de foto waarbij een nogal struise Wacky met een gelukzalig gezicht in zo’n portie zit te kotteren, al dan niet gefotoshopt is… Een vtt in kluisbergen, weer of geen weer is altijd de moeite om te rijden, het gezelschap was ook zeer aangenaam, de immer relaxe Fluppe, Ival m’n duopartner in spee en Spiderman, een tallentvolle , welgemanierde en sympathieke gast, precies wat we nodig hebben in de club, maar hebben we dat ooit van Ival ook niet gezegd ??? Diezelfde slaagde er nog in om z’n trainingsbroek achterste voren aan te doen ( iets met z’n verleden als skater ??) en leerde me op de terugweg nog heel de cursus van Yachtman, waardoor ik volgende zomer ook met zijn boot mag varen !!! Oja, voor wie nog een gps nodig heeft, er ligt er één in de omstreken van de kluisberg, het kan wel zijn dat er nog een stukje van Ival’s dashboard aanhangt !!!!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie